Vacatures
4
Home
Ons team

Ons team

 

Drs. Anne Kodde

Anne is partner bij Governance Search & Selection en richt zich met name op interimmanagement door bestuurders, toezichthouders en directies in de publieke sector.
Door haar jarenlange ervaring in verschillende rollen, en in een grote diversiteit aan organisaties, weet Anne als geen ander hoe bepalend de (continuering van de) besturing van een organisatie is voor het optimaal functioneren van het primaire proces. De driehoek tussen toezicht, bestuur en management vraagt een zorgvuldige afstemming waar energie gecreëerd wordt om  ambities waar te maken en om waarde te creëren voor de maatschappij.

Anne is een betrokken gesprekspartner voor bestuurders en toezichthouders. Haar ervaring als interimmanager, adviseur en HR-professional zet ze in om vraagstukken snel te doorgronden en realistische oplossingen aan te dragen. Ze doorziet snel de context en brengt van daaruit overzicht en rust. Dat is het startpunt om snel en daadkrachtig actie te nemen en te zorgen dat er weer nieuw perspectief komt door te zoeken naar een goede interimmanager. Anne blijft gedurende de gehele interim-periode betrokken en neemt een procesbegeleidende rol in, totdat de organisatie zelf weer verder kan en het nieuwe perspectief binnen bereik is.

Lange tijd werkte Anne zelf als interimmanager, daarvoor richtte ze zich bij FunktieMediair op het bemiddelen van interimmanagers. Na een aantal jaren actief te zijn geweest als partner bij TwynstraGudde Interimmanagement sloot zij zich eind 2022 aan bij Hanneke Houtzagers om de dienstverlening rondom interimmanagement binnen Governance Search verder uit te breiden. Ze ronde de academische opleiding Personeelswetenschappen af en een Psychodynamische opleiding op het gebied van organisatiewetenschappen aan de universiteit van Utrecht. In de afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op verdere kennisontwikkeling op het gebied van besturen en toezichthouden via een postacademische opleiding aan de Erasmus universiteit en de recente invulling van een nevenfunctie als voorzitter bestuur van een kinderopvangorganisatie.

Top